Szybki krem brokułowo- ziemniaczany z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, aksamitny, zawsze się udaje. Prawdziwa bomba witaminowa

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Ziemniaki- ok. 300g
    • Brokuł- ok. 200 g
    • Jarmuż- ok. 60 g
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 mała cebula
    • Bulion lub woda- 1-1,2 l
    • Sól himalajska, świeżo mielony pieprz i curry
    • Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Szybki krem brokułowo- ziemniaczany z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ziemniaki pokroić w kostkę. Jarmuż oczyścić z grubych części.
    2. Brokuły, ziemniaki i czosnek przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować aż warzywa zaczną mięknąć ( ok. 12-15 minut)
    3. Cebulę posiekać i zeszklić na podgrzanym oleju.
    4. Pod koniec gotowania dodać jarmuż i cebulę i całość pogotować jeszcze ok. 2-3 minuty.
    5. Zestawić garnek z ognia, lekko przestudzić, doprawić solą, pieprzem i curry i zmiksować na gładki krem.
    Krem podawać z grzankami. Można polać jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować