Pyszny, aksamitny, zawsze się udaje. Prawdziwa bomba witaminowa
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
• Ziemniaki- ok. 300g
• Brokuł- ok. 200 g
• Jarmuż- ok. 60 g
• 2 ząbki czosnku
• 1 mała cebula
• Bulion lub woda- 1-1,2 l
• Sól himalajska, świeżo mielony pieprz i curry
• Olej rzepakowy
Szybki krem brokułowo- ziemniaczany z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ziemniaki pokroić w kostkę. Jarmuż oczyścić z grubych części.
2. Brokuły, ziemniaki i czosnek przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować aż warzywa zaczną mięknąć ( ok. 12-15 minut)
3. Cebulę posiekać i zeszklić na podgrzanym oleju.
4. Pod koniec gotowania dodać jarmuż i cebulę i całość pogotować jeszcze ok. 2-3 minuty.
5. Zestawić garnek z ognia, lekko przestudzić, doprawić solą, pieprzem i curry i zmiksować na gładki krem.
Krem podawać z grzankami. Można polać jogurtem naturalnym.
Komentarze