Szybki kompot z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rabarbar jest jedna z tych roslin, ktore najbardziej przypominaja mi dziecinstwo, kiedy to jadlam go prosto z ogrodu z cukrem. Kompot to fantastyczny dodatek do obiadu.

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 lodyg rabarbaru
    5-6 lyzek stolowych cukru
    2-3 litry wody

Szybki kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kompot z rabarbaru 1. 1. Rabarbar umyc, pokroic i wrzucic do garnka. Zasypac cukrem i zalac woda.
    2. Gotowac ok. 30 minut, co jakis czas mieszajac.
    3. Po ugotowaniu mozna zostawic na jakis czas pod przykryciem lub od razu przelac do picia. Jest smaczny zarowno cieply, jak i chlodny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy