Szybki chłodnik z buraków konserwowych

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chłodnik z buraków konserwowych to idealne danie na upalne dni a do tego szybkie w przygotowaniu. Opcja dla zabieganych, banalnie prosty przepis i ciekawy smak.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g buraków konserwowych piórka
    1 litr maślanki lub kefiru
    pęczek rzodkiewek
    3 jajka
    szczypiorek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Jajko

Szybki chłodnik z buraków konserwowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć rzodkiewki, dodać buraki konserwowe. Do garnka wlać maślankę, dodać warzywa i zamieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku i schłodzić w lodówce ok. 2h. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem i ugotowanym jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować