Szybki brzoskwiniowiec z serkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Margarynę należy wyjąć z lodówki co najmniej na godzinę przed,żeby zmiękła. I w tym czasie również przygotowujemy kruszonkę czyli masło zimne z cukrem , mąka i wiórkami mieszkamy, zagnitamy i wstawiamy do lodówki na godzinę przed pieczeniem, lub do zamrażarki na 20minut. Następnie margarynę miksujemy najpierw z cukrem, potem powoli dodajemy po 1 żółtku i ciągle miksujemy, na koniec mąkę i proszek. Na koniec ubite białka mieszamy z ciastem i wykładamy całość do blaszki 23x32 WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA ( lub innej ale nie za dużej bo ciasto wyjdzie płaskie). Następnie wykładamy brzoskwinie pokrojone w kostkę(wczesniej odsączone z syropu na sitku) i opruszone mąką. Wszystko zalewamy masą z serków homogenizowanych ubitych z jajkami i cukrem. Na koniec wyjmujemy zmrożone wczesniej ciasto na kruszonkę i ścieramy na tartce o grubych oczkach na ciasto. Ciasto wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem na 180stopni i pieczemy 45 minut. SMACZNEGO!
Komentarze