Szybki bigos z domowej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę z beczki domową zalałam zimną wodą do zagotowania,następnie przelałam na sitko odcedzoną przełożyłam z powrotem do garnka podlałam wodą w, której rozpuściłam kostkę rosołową drobiową ,wołową i dusiłam do miękkości, aż woda z kapusty odparowała na tyle na ile mi odpowiada, chodzi o to by kapusta nie była za rzadka ani zbyt gęsta w między czasie obrałam kiełbasę ze skórki i pokroiłam na drobne kawałki i podsmażyłam na patelni dodałam przyprawę knorr do mięsa gdy się wytopiło trochę tłuszczyku przełożyłam do kapusty- na tłuszczyku z kiełbasy podsmażyłam cebulkę.Na patelni rozpuściłam łyżkę masła i podsmażyłam na niej pomidory z puszki.Wszystkie składniki połączyłam ze sobą i,zamiast zasmażki dodałam surowego startego ziemniaka doprawiłam do smaku:surowym czosnkiem,mielonym kminkiem, solą , pieprzem i papryką.
Porady
Na bogato i po królewsku to cebulkę można podsmażyć na boczku i dodać mięso pokrojone w kostkę i podsmażone jak do gulaszu,pieczarki, jarzyny,paprykę i czego kubeczki smakowe zapragną.
Komentarze