Szybka zupa porowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i sycąca zupa

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jasna część z 2 porów
    1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    Oliwa do smażenia
    Kubek śmietany kremówki
    Sól

Szybka zupa porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki, a następnie podsmażamy w rondlu na oliwie aż się zeszkli. Do pora dolewamy bulion, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodajemy śmietanę i blendujemy tak aby pozostawić kawałeczki pora. Zagotowujemy i podajemy.

Porady

Zupkę możemy podać z makaronem lub grzankami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa