Szybka Zupa Marchewkowa

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Zupę marchewkową wymyśliłam sama,tę zupę uwielbia moja siostra i mąż

  • 20 min

Składniki:

  • Bulion:
    1 porcja rosołowa
    6 dużych marchewek
    pietruszka
    por mały seler
    50 dag ziemniaków
    1 kubeczek śmietany słodkiej
    2 łyżki mąki
    1 wegeta lub sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy bulion warzywny
    myjemy i oczyszczamy porcje rosołowe oraz marchewkę kroimy na małe kawałki ,seler por i pietruszkę zalewamy 4 litrami wody. To wszystko gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem
    Gdy marchewka będzie już miękka wyciągamy ja z w wywaru na talerz i rozdrabniamy ja widelcem
    Mięso z porcji rosołowej można obrać i dodać do zupy
    Następnie mięsa i marchewkę wrzucamy do wywaru wraz z ziemniakami pokrojonymi na kostkę gotujemy aż ziemniaki będą miękkie
    na sam koniec dodajemy zahartowaną śmietanę i dodajemy do garnka
    doprawiamy przyprawą wegetą lub solą i pieprzem

Porady

zupę marchewkowa rownież można zrobić na kostce rosołowej i wędzonym boczku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować