Zupę marchewkową wymyśliłam sama,tę zupę uwielbia moja siostra i mąż
20 min
Składniki:
Bulion:
1 porcja rosołowa
6 dużych marchewek
pietruszka
por mały seler
50 dag ziemniaków
1 kubeczek śmietany słodkiej
2 łyżki mąki
1 wegeta lub sól i pieprz
Szybka zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy bulion warzywny
myjemy i oczyszczamy porcje rosołowe oraz marchewkę kroimy na małe kawałki ,seler por i pietruszkę zalewamy 4 litrami wody. To wszystko gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem
Gdy marchewka będzie już miękka wyciągamy ja z w wywaru na talerz i rozdrabniamy ja widelcem
Mięso z porcji rosołowej można obrać i dodać do zupy
Następnie mięsa i marchewkę wrzucamy do wywaru wraz z ziemniakami pokrojonymi na kostkę gotujemy aż ziemniaki będą miękkie
na sam koniec dodajemy zahartowaną śmietanę i dodajemy do garnka
doprawiamy przyprawą wegetą lub solą i pieprzem
Porady
zupę marchewkowa rownież można zrobić na kostce rosołowej i wędzonym boczku
Komentarze