Szybka tarta ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna na majową rodzinną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie (ok. 330g) gotowego rozwałkowanego ciasta francuskiego
    3 łyżki musztardy miodowej
    1 pęk świeżych zielonych szparagów
    150 g startego sera żółtego
    sól, pi

Szybka tarta ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić, pozbawić twardych części, obgotować 5 minut w posolonej wodzie.
  • 2. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Podpiec ok. 8 minut, wyciągnąć z piekarnika, spód posmarować musztardą. Następnie tartę posypać żółtym serem i poukładać na nim obgotowane wcześniej szparagi. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Wstawić ponownie do piekarnika. Piec ok. 20 minut, aż tarta się ładnie przyrumieni na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy