Szybka strucla biszkoptowa z masą makową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka strucla nie tylko na święta

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    8 jaj
    8 łyżek mąki pszennej
    8 łyżek cukru
    Szczypta soli
    Masa:
    Puszka masy makowej
    Pół szklanki cukru
    Szklanka mleka
    5 dag żelatyny
    Aromat migdałowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Strucla

Szybka strucla biszkoptowa z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier, żółtka oraz na końcu mąkę. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne blaty. W temp 170 stopni przez 12 minut.
    Masa:
    Żelatynę namaczamy w mleku, rozpuszczamy, dolewamy do masy makowej. Następnie dodajemy cukier i aromat. Gdy masa zacznie tężeć przekładamy nią oba blaty, zwijamy rolady, zawijamy w ściereczki i wkładamy do lodówki. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.

Porady

Do masy makowej możemy dodać pokrojone bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować