Szybka strucla biszkoptowa z masą makową

  • wyświetlono: 242 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybka strucla nie tylko na święta

20190925_154312
  • 24 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
8 jaj
8 łyżek mąki pszennej
8 łyżek cukru
Szczypta soli
Masa:
Puszka masy makowej
Pół szklanki cukru
Szklanka mleka
5 dag żelatyny
Aromat migdałowy

Sposób przygotowania przepisu:

Szybka strucla biszkoptowa z masą makową

  • 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier, żółtka oraz na końcu mąkę. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne blaty. W temp 170 stopni przez 12 minut.
    Masa:
    Żelatynę namaczamy w mleku, rozpuszczamy, dolewamy do masy makowej. Następnie dodajemy cukier i aromat. Gdy masa zacznie tężeć przekładamy nią oba blaty, zwijamy rolady, zawijamy w ściereczki i wkładamy do lodówki. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.

Porady

Do masy makowej możemy dodać pokrojone bakalie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

strucla makowa

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z masą makową

Dodane przez: czekoladka

Ciasto czekoladowe z masą makową

Pyszne ciasto mocno czekoladowe...

Ciasto makowe z masą kokosową

Dodane przez: bietka

Ciasto makowe z masą kokosową

Pyszne ciasto dla miłośników maku...

strucla makowa

Dodane przez: Ika 1961

Strucla makowa na biszkopcie

Alternatywa dla tradycyjnej strucli...

Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany herbatnikami

Dodane przez: Di bloguje

Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany...

Jeśli jesteście zabiegani lub macie...

Biszkopt z masą makową

Dodane przez: JOANNA 55a

Biszkopt z masą makową

Biszkopt z masą makową. Moje ulubione...

BISZKOPTOWA ROLADA MAKOWA

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Biszkoptowa rolada makowa

Rolada biszkoptowa z domową masą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE