szybka sałatka z marynowaną fetą

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosta i pożywna sałatka z wykorzystaniem marynowanej fety

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • słoiczek marynowanej fety
    czerwona cebula
    awokado
    pomidorki koktajlowe - garść
    mały ogórek
    świeże zioła
    sok z cytryny
    łyżeczka musztardy figowej
    przyprawy do smaku
    mix sałat - 75 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szybka sałatka z marynowaną fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę wykładamy do miski, warzywa kroimy wedle uznania - ja lubię różne struktury,dlatego cebulę kroję w cienkie plasterki, awokadow paski, pomidorki na pół, a ogórka w duże kawałki przypominające trójkąty. Następnie wykładam fetę. Olej z marynaty fety wykorzystuję do zrobienia sosu - dodaję łyżeczkę musztardy figowej i sok z cytryny. Polewam sosem tuz przed zjedzeniem.

Porady

ja użyłam fetę którą marynowała siostra w oliwie z przyprawami, dlatego nie dodawałam więcej niż pieprz do smaku i świeże zioła z balkonu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować