Nic nie poprawia na nastroju, jak sałatka na kolację. Szczególnie, jak połączona jest z zieleniną i nieziemskim słodkim sosem. Też tak lubicie? Jeśli tak, to zapraszamy na degustację
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1/4 główki sałaty lodowej
2 jajka
100 g kabanosów
100 g czarnych oliwek
100 g winogrona
szczypiorek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka miodu lipowego
sól, pieprz
Szybka sałatka na kolację - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy.
Sałatę szatkujemy.
Kabanosy kroimy w talarki.
Kulki winogrona kroimy wzdłuż.
Oliwki kroimy na cząstki.
Szczypior siekamy.
Oliwę, majonez, musztardę, miód i ocet mieszamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, polewamy przygotowanym sosem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze