Szybka sałatka

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Ryżowa sałatka z warzywkami

  • 40 min

Składniki:

  • ryż 3/4 szkl
    groszek konserwowy 1 puszka
    kukurydza konserwowa 1 puszka
    ogórki konserwowe 8-9 szt
    jajka 5 szt
    por 1-2 szt
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Szybka sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, przelać wodą osączyć i wypłukać. Wystudzić. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostką. Pora obrać, umyć i drobno pokroić. Wszystkie przygotowane składniki połączyć. Dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać. Dowolnie udekorować i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kukurydza konserwowa Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować