WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
1 kg ugotowanych ziemniaków,
2 marchewki,
2 duże cukinie,
40 dag małych pieczarek,
2 małe cebule,
pęczek natki pietruszki,
2-3 łyżki masła,
około 250 ml wody,
3 plastry sera żółtego,
sól,
pieprz,
bulionetka do duszonych warzyw Knorr.
Szybka potrawka z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchewkę kroję w kostkę, gotuję w osolonej wodzie do miękkości.
Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę w półplasterki, podsmażam na maśle.
Dodaję ziemniaki z marchewką i przyprawy, chwilę smażę, mieszając.
Dorzucam pokrojoną w kostkę cukinię, smażę przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Wlewam wodę, dodaję bulionetkę, gotuję około 3 minuty.
Na koniec dodaję porwany ser i posiekaną natkę pietruszki, gotuję na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Komentarze