Szybka potrawka z kaszką kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka podwójną myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki.
2.Kaszkę kuskus zalewamy wrzącym wywarem, przykrywamy i po 5 minutach rozdrabniamy widelcem.
3.Mięso posypujemy ziarnami siemienia lnianego.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy dwustronnie paski kurczaka na złoty kolor.
Posypujemy kurkumą oraz solą i pieprzem. Mieszamy i chwilkę razem smażymy.
4.Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy około 7 minut mieszankę warzywną, przy czym w połowie smażenia posypujemy ją mieloną czerwoną papryką oraz solą i pieprzem do smaku.
5.Do gotowych warzyw dodajemy usmażone mięso oraz kaszkę kuskus, dokładnie mieszamy i dusimy około 4 minut.
Komentarze