Szybka, domowa galaretka z owocami (wegańska) Bardzo smaczna, idealna na upalne dni. Po co kupować, jak można samemu zrobić :D Polecam! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)
Składniki:
750 ml. soku z czerwonych owoców (winogrona, wiśnie, maliny).
ok. 150-200 g. świeżych owoców, np. truskawki, jeżyny, porzeczki itp.
7-8 g. agar agar
Domowa galaretka z owocami (wegańska) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.15 sztuk foremek silikonowych wysmarować odrobiną oleju. Do każdej włożyć kilka owoców. Sok zagotować, dodać agar agar i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą galaretkę przelać do silikonowych foremek. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem delikatnie wyjąć galaretki z foremek. Smacznego!
Komentarze