To tak na prawdę cisto z odzysku. Zrobione z nie dojedzonego ciasta, ciastek, które leżą od x czasu... Ciasto nie może mieć mas, one szybciej się psują. To z niczego, coś dobrego.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
70 dag. suchego ciasta lub ciastek
1 masło roślinne
2 łyżki kremu czekoladowego
2 łyżeczki kakao
5 dag. rodzynek
Polewa:
10 dag, czekolady
2 łyżki śmietany
Dodatkowo:
posypka cukrowa
Szybka bajaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche ciasto lub ciastka kruszę. Masło ucieram na puch, dodaję krem czekoladowy i kakao, miksuję. Krem łącze z okruchami i rodzynkami, zagniatam. Z masy foruję kulki.
2.Śmietanę podgrzewam z czekoladą, roztapiam, mieszam. Polewam polewą przygotowane kulki. Posypuję posypką cukrową. Schładzam w lodówce.
Komentarze