Szybka bajaderka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To tak na prawdę cisto z odzysku. Zrobione z nie dojedzonego ciasta, ciastek, które leżą od x czasu... Ciasto nie może mieć mas, one szybciej się psują. To z niczego, coś dobrego.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. suchego ciasta lub ciastek
    1 masło roślinne
    2 łyżki kremu czekoladowego
    2 łyżeczki kakao
    5 dag. rodzynek
    Polewa:
    10 dag, czekolady
    2 łyżki śmietany
    Dodatkowo:
    posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Bajaderka

Szybka bajaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Suche ciasto lub ciastka kruszę. Masło ucieram na puch, dodaję krem czekoladowy i kakao, miksuję. Krem łącze z okruchami i rodzynkami, zagniatam. Z masy foruję kulki.
  • jk 2. Śmietanę podgrzewam z czekoladą, roztapiam, mieszam. Polewam polewą przygotowane kulki. Posypuję posypką cukrową. Schładzam w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować