Szwarcwaldzkie rollsy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i odmiennie przygotowane tosty. W środku parówka z serkiem, mięciutki tost i chrupiąca szyneczka. Coś pysznego! Nam bardzo smakowały.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    4 plastry serka topionego
    2 parówki
    8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    Masło
    Wykałaczki

Szwarcwaldzkie rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chlebek tostowy delikatnie rozwałkowujemy wałkiem. Na jednego rollsa potrzebujemy dwie kromki. Każdą smarujemy masłem. W pierwszą kromkę zwijamy przekrojoną na pół parówkę . Na drugiej układamy plaster serka topionego. Serkiem owijamy pierwszego rollsa. Całość otulamy plastrami szynki i spinamy wykałaczkami, tak żeby rolls się nie rozwinął. Podpiekamy przez 10 minut w nagrzanym piekarniku.

Porady

Z podanych składników przygotowałam 4 rollsy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy