Szwajcar - czyli schabowy z żółtym serem w środku

4.48 (192 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejna wersja schabowego, tym razem z serem w środku. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu mięsko, jednocześnie coś innego, od tradycyjnego schaboszczaka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Schabowy (około 120 gramów): 1 plaster
    - ser żółty: 3 plastry
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - jarzynka: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.25 szklanki
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Ser

Szwajcar - czyli schabowy z żółtym serem w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.
    Smacznego;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować