Szuba

0 (0 ocen)

Danie te przygotowuje na Wigilie

Składniki:


  • 3płaty śledziowe
    3buraczki czerwone
    4ziemniaki
    1cebula
    4jajka ugotowane na twardo
    3łyżki majonezu.

Szuba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczymy około godziny w zimnej wodzie.W tym czasie gotujemy jajka na twardo.Buraczki i ziemniaki także gotujemy w osobnym garnuszku w mundurkach do miękkości.Kiedy już ostygną obieramy i ścieramy na tartce o dużych oczkach.cebulę kroimy w kostke drobną. I układamy w półmisku warstwowo. Śledzie kroimy na paski. Układamy w kolejności. Śledzie - cebula-buraczki - cienka warstwa majonezu - starte ziemniaki - majonez - na wierzch posypujemy jajkiem pokrojonym w kostkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy