Szpinakowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 25 min

Danie jest łatwe, szybkie i bardzo smaczne. Można je serwować przy każdej okazji

  • 25 min

Składniki:

  • Makaron penne
    Świeży szpinak
    Czerwona cebula
    Świeży pomidor
    Plasterek sera żółtego wędzonego
    Marchewka świeża
    Czosnek
    Jogurt naturalny
    Przyprawy
    Natka pietruszki suszona lub świeża
    Oliwa

Szpinakowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki układamy warstwowo

    1. ugotowany makaron al dente umieszczamy na talerzu
    2.Świeży szpinak myjemy i wyciskamy w dłoniach namiar wody, "posypujemy" po makaronie
    3cebulę kroimy w kosteczkę i układamy na szpinaku
    4 Pokrojonego pomidora w większą kostkę układamy na cebuli
    5.Plasterek sera kroimy w paseczki i dekorujemy na samej górze, to samo robimy z marchewką
    Natką pietruszki posypujemy makaron dookoła, tą samą czynność powtarzamy z oliwą

    Czosnek ucieramy i dodajemy do jogurtu naturalnego wraz z przyprawami, tak przygotowanym sosem polewamy danie dookoła

    I gotowe

    Smacznego :)

Porady

Można dodać także pokrojoną w kostkę i podsmażoną w ziołach pierś z kurczaka oraz ser feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy