Szpinakowy omlet z twarogiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

Prosty, szybki i zdrowy przepis na pyszny obiad lub kolację. Omlet z dodatkiem twarogu, kukurydzy i szpinaku smakuję wybornie! Serdecznie polecam!

Składniki:

  • 1 białko jajka
    1 duże jajka
    szczypta soli i pieprzu
    garść ugotowanego, posiekanego i ostudzonego szpinaku
    50 g. twarogu półtłustego
    2 łyżki kukurydzy
    1 kopiasta łyżka mąki razowej/ żytniej

Szpinakowy omlet z twarogiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka, mieszając trzepaczką do połączenia się składników. Dodać resztę składników i dobrze wszystko wymieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju do zarumienienia. Przełożyć omlet na talerz. Podawać np. z jogurtem, serkiem kremowym itp. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy