SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana, pięknie wygląda, pysznie smakuje i z pewnością zachwyci naszych gości.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    150 g łososia z puszki, w sosie własnym
    100 g mrożonego szpinaku
    200 g twarogu
    2 ząbki czosnku
    1/4 białej części pora
    1 łyżka masła
    sól, pieprz do smaku
    1 jajko do posmarowania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowy łosoś pieczony w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-18lkhrx 1. Szpinak rozmrażamy, przekładamy do garnka, dodajemy zmiażdżony czosnek i podsmażamy aż płyny odparują. Kiedy szpinak jest już dość gęsty, zakręcamy gaz, dodajemy twaróg oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
    Por kroimy w talarki i podpiekamy na maśle aż zmięknie.
    Ciasto francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję szpinaku, na to układamy odsączonego łososia i por.
  • image-196c8t8 2. Ciasto nacinamy po bokach, na paski, zaplatamy warkocz formując kształt ryby.
    Z reszty ciasta robimy płetwy.
    Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 *C, przez około 20-25 minut.
  • image-06hm56j 3. Po ostygnięciu kroimy łososia na porcje i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Por Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować