Szpinakowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Zajmuję się moją 8-miesięczną córeczką Oliwką. Mam czas, więc staram się, żeby dania przeze mnie gotowane były lekkie, zdrowe i oryginalne.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 50 dag szpinaku
    ● 20 dag truskawek
    ● 1/2 melona
    ● 8 dag suszonej żurawiny
    ● 15 dag glazurowanych orzechów włoskich
    Sos:
    ● 1/4 szkl. jogurtu naturalnego
    ● 1/2 szkl. soku z czarnej porzeczki
    ● 2 łyżeczki cukru

Szpinakowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • truskawki 1. Szpinak przebieramy, myjemy
    i osączamy. Wkładamy do
    miski. Truskawki myjemy, usuwamy
    szypułki, osuszamy i kroimy
    w plasterki. Melona obieramy
    i kroimy w kostkę
  • szpinak z truskawkami 2. Do szpinaku wsypujemy truskawki
    i melona. Dodajemy żurawinę i orzechy. Dokładnie
    mieszamy.
  • jogurt z sokiem 3. Jogurt i sok mieszamy z cukrem.
    Polewamy sałatkę tuż
    przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy