Szpinakowe tagliatelle z słonecznikowym pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybki obiad nie tylko dla wegetarian. Szpinakowy makaron połączony z pesto własnej produkcji każdy musi spróbować.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle (wstążki) szpinakowe - gniazda: 500 gramów
    - oliwa z oliwek l: 0.5 litra
    - słonecznik łuskany: 200 gramów
    - czosnek: 5 ząbków
    - bazylia (suszona): 1 łyżka
    - sól morska, świeżo zmielony pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe tagliatelle z słonecznikowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Robimy własne pesto 1. Słonecznik, obrany czosnek miksujemy wraz z oliwą z oliwek i bazylią.
  • Ugotowany makaron 2. Gotujemy makaron. Odcedzamy i mieszamy go z naszym pesto doprawiając solą i pieprzem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik Makaron tagliatelle Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować