Szpinakowe spaghetti

0 (0 ocen)

Szpinakowe spaghetti to miła odmiana dla tradycyjnej wersji.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    400g mrożonego szpinaku
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    200ml śmietanki 12%
    100g sera feta
    50g żółtego sera
    sól, pieprz
    olej

Szpinakowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia.
  • 2. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do smażenia wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy woda wyparuje dodajemy rozgnieciony ser feta i starty na tarce żółty ser. Wlewamy śmietankę. Dusimy aż całość zgęstnieje.
  • 3. Podajemy z makaronem spaghetti, przed podaniem dekorujemy pokruszonym serem feta i startym na tarce żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy