Szpinakowe rolady w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pierś z kurczaka, świeży szpinak i boczek wg. mnie super roladki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    1 kulka białej mozzarelli
    150 gram świeżego szpinaku (można użyć mrożonego)
    1 ząbek czosnku
    12 plastrów boczku
    1 łyżka masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe rolady w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbić. Posolić i popieprzyć. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać pokrojony w plasterki czosnek a następnie szpinak. Doprawić do smaku.
    Mozzarellę kroimy w plastry.
    Na filecie układamy plasterek mozzarelli i zblanszowany szpinak. Całość zawijamy w roladkę i owijamy 3 plasterkami boczku. Spinamy wykałaczkami.
    Gotowe roladki wkładamy na rozgrzaną patelnię z grubym dnem i smażymy z każdej strony aż boczek się zrumieni.

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pierś z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować