Szpinakowe placuszki z fetą

4.51 (150 ocen)

  • 20 min

Placuszki są bardzo proste w przygotowaniu, lekkie, smaczne i zdrowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 150 g mrożonego szpinaku
    100 g fety
    1/2 małej cebulki
    1 jajko
    25 g mąki
    świeżo mielony pieprz, ew. sól
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinakowe placuszki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinakowe placuszki z fetą 1. Zozmroź szpinak i odciśnij nadmiar wody. Wkrusz fetę, dodaj jajko i kopiastą łyżkę mąki (25 g). Wykładaj porcjami na patelnie i usmaż, najlepiej bez tłuszczu.
  • 2. Podawaj jako samodzielne danie z dodatkową fetą na wierzchu albo jako dodatek do grillowanego kurczaka. Do placków świetnie pasuje również sos pomidorowy albo sałatka z pomidorów.

Porady

Nie warto dawać więcej mąki bo placki nie będą smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować