SZPINAKOWE PLACUSZKI Z BOROWIKAMI – bezglutenowe, wege

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś postawiłam na zdrowe placuszki szpinakowe, które są świetnym pomysłem na lekki, ale sycący, jesienny obiad.Przygotowane z dodatkiem mąki ryżowej oraz nasion lnu, które tak dobrze wpływają na nasz układ trawienny.Można je zajadać solo, albo z ulubionymi dodatkami – świetnie sprawdzi się

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 10 szt )

    * świeży szpinak – 2 duże garście
    * nasiona lnu – 1 duża łyżka
    * mąka ryżowa – 80 g
    * soda oczyszczona – 1 szczypta
    * sól, pieprz, czosnek – do smaku
    * oliwa z oliwek – 1 łyżeczka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Szpinakowe placuszki z borowikami – bezglutenowe, wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Umyty szpinak miksujemy razem z namoczonymi wcześniej w 5 łyżkach wody nasionami lnu.

    Dodajemy mąkę przesianą z odrobiną soli, pieprzu i sody, wlewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek – mieszamy.

    Smażymy na nieprzywierającej patelni po ok. 2-3 minuty z każdej strony,

    Podajemy z przesmażonymi i posiekanymi borowikami ze szczyptą soli oraz świeżą rukolą.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Szpinak Ziarna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować