Szpinakowe pierogi nadziane serem fetą i suszonymi pomidorami z sosem kaparowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Średni

Zielone pierożki robione ze szpinaku a reszta jak na tradycyje ciasto do pierogów. Nadzienie to ser feta z suszonymi pomidorami, czosnkiem doprawione płatkami chili . Do tego prosty sos z kaparów i czosnku z dodatkiem nutki mięty. :)

  • 60 min
  • Średni

Składniki:

  • ciasto szpinak jako oliwa mąka nadzienie ser feta suszone pomidory przyprawy sos kapary czosnek mięta sok z cytryny listki mięty śmietana 30% przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Szpinakowe pierogi nadziane serem fetą i suszonymi pomidorami z sosem kaparowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przesmażam na małej ilości masła za pomocą robota kuchenego łącze z mąką dodaje jajko i oliwe . Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotowuję farsz fetę przekładam do miski i dodaję suszone pomidory wraz z oliwą dodaję sól, pieprz i płatki chili całość blenduje na gładką masę. Po 30 minutach ciasto jest gotowe do wałkowania . Z rozwałkowanego ciasta wycinam koła i układam na każdym z nich kulkę z nadzieniem po czym zlepiam pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie aż do wypłynięcia. Podaję z szybkim sosem na patelni na dwóch łyżkach oliwy przesmażam kapary dodaje posiekany czosnek i parę kropli soku z cytryny przyprawiam dodaję śmietankę i na końcu listki mięty. Polewam pierożki :) życzę smacznego ;)
  • 2. Idealne na obiad , przyjęcie bądż spotkanie rodzinne

Porady

najlepiej podawać na ciepło polane sosem . Idealne danie by zaskoczyć znajomych i rodzinę . Coś innego a jednak tradycyjne ;).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kapary Mięta Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować