Szpinakowe pappardelle

0 (0 ocen)

Danie proste i smaczne. Zachwyci każdego.

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    ok. 1 szklanka szynki wędzonej,pokrojonej w kostkę
    1 szklanka śmietanki 30 %
    1 1/2 szklanki zielonego groszku
    sól i pieprz
    odrobina startego,żółtego sera
    400 g makaronu pappardelle ze szpinakiem

Szpinakowe pappardelle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Zostaw ok. 1/2 wody, w której gotował się makaron.
    W rondelku rozpuść masło,dodaj szynkę i smaż przez ok. 8 minut.
    Do rondelka dodaj odrobinę wody,w której gotował się makaron,śmietankę i zagotuj.
    Dodaj zielony groszek,pieprz i sól do smaku. Gotuj jeszcze przez chwilę.

  • 2. Do zawartości rondelka dodaj makaron i wymieszaj.
    Makaron podawaj posypany żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy