Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

W tej wersji naleśników najlepsze wrażenie robią kolory. Zielony szpinak w połączeniu z czerwienią granatu i bielą serka - to właśnie to !

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 szklanki odmrożonego rozdrobnionego szpinaku
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    1/2 łyżeczki soli
    opakowanie serka wiejskiego
    owoc granatu
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Szpinakowe naleśniki z serkiem wiejskim i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ddag4w 1. Łączymy szpinak z mąką rozbełtanymi jajkami, mlekiem, wodą i solą. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Ja początkowo dodaje na nią odrobinę oleju - lecz później, gdy patelnia jest już wystarczająco rozgrzana nawet nie jest on potrzebny aby usmażyć naleśniki. Usmażone naleśniki zwijamy wg uznania w trójkąty lub ruloniki.
  • image-25m4see 2. Pokrywamy je serkiem wiejskim i posypujemy pestkami granatu. Aby szybko wyłuskać pestki granatu warto przeciąć go na pół, a następnie uderzać w jego skórkę nad miską wałkiem lub tępą stroną noża.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować