Szpinakowe naleśniki z serkiem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na letni wakacyjny podwieczorek.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1,5 szklanka mleka
    - 2 szklanki mąki tortowej
    - 2 jajka
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
    - 4 łyżki zblendowanego szpinaku

    Nadzienie:
    - 250 g sera białego półtłustego
    - 1 budyń malinowy ( z cukrem)
    - 1 szklanka truskawek
    - 1 żółtko

    Dodatkowo:
    - 5 dag białej czekolady
    - truskawki do dekoracji

Szpinakowe naleśniki z serkiem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto.
  • 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
  • 3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z budyniem w proszku, pokrojonymi truskawkami i żółtkiem.
  • 4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki.
  • 5. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy naleśniki czekoladą oraz truskawkami. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy