Szpinakowe naleśniki z "ruskim" nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do dzbanka blendera wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, dodać wcześniej odmrożony szpinak, wlać olej i z 3/4 litra mleka, dokładnie zmiksować wszystko
2.z dzbanka przelać do pojemnika, jeśli ciasto jest za gęste to dolać mleka do dość płynnej konsystencji mieszając, odstawić na 30 minut
3.cebulę pokrojoną w kosteczkę podsmażyć na maśle i wystudzić, dodać do twarogu półtłustego, dodać pozostałe składniki, pokrojony szczypiorek i dobrze wszystko wymieszać ze śmietaną 12%
4.dobrze rozgrzana naleśnikarka 22 cm, przed smażeniem przetrzeć patelnię olejem, wlewać porcję ciasta i smażyć naleśniki, nie trzeba więcej oleju dodawać na patelnię...............
na każdym naleśniku rozsmarować nadzienie i zawijać ciasno w rulony
Komentarze