Szpinakowe naleśniki z kaszą gryczaną i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny posiłek , lekki i aromatyczny obiad .

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    200 g. mrożonego szpinaku
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    1 ,5 szklanki mąki pszennej
    1,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu czarnego
    Farsz:
    100 g. kaszy gryczanej nieprażonej białej
    250 g. serka typu włoskiego - Capresi
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy - suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
    1 łyżka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia naleśników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Szpinakowe naleśniki z kaszą gryczaną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinakowe naleśniki z kaszą gryczaną i serem 1. Kaszę gotuję wedle przepisu na opakowaniu , do gorącej dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , mieszam , lekko studzę . Do kaszy dodaję serek , suszone pomidory , czubrycę zieloną , doprawiam solą i pieprzem , mieszam , odstawiam .
  • Szpinakowe naleśniki z kaszą gryczaną i serem 2. Składniki naleśników miksuję na jednolitą masę , odstawiam na ok. 20 minut . Po tym czasie na lekko smarowanej patelni olejem smażę cienkie naleśniki . Naleśniki smaruje farszem , roluje , podaje przekrojone .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować