125 g mrożonego szpinaku
2 jajka
130 g mąki
200 ml mleka
100 ml wody gazowanej
½ łyżeczki soli
olej do smażenia
1 mozzarella
rukola
2 pomidory
1 cebula
sos winegret
50 g startego sera żółtego
Szpinakowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażamy. Jajka mieszamy z mlekiem, solą i wodą , następnie stopniowo dodajemy mąkę i szpinak, dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni smażymy kolejne naleśniki.
2.Rukolę czyścimy, pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka, a mozzarelle w plastry.
Rukolę mieszamy z sosem winegret i wykładamy po porcji na każdy naleśnik, następnie wykładamy pomidora, ser i cebulę, rolujemy. Posypujemy żółtym serem.
Komentarze