Szpinakowe naleśniki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób

Lekkie i sycące.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 125 g mrożonego szpinaku
    2 jajka
    130 g mąki
    200 ml mleka
    100 ml wody gazowanej
    ½ łyżeczki soli
    olej do smażenia
    1 mozzarella
    rukola
    2 pomidory
    1 cebula
    sos winegret
    50 g startego sera żółtego

Szpinakowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy. Jajka mieszamy z mlekiem, solą i wodą , następnie stopniowo dodajemy mąkę i szpinak, dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni smażymy kolejne naleśniki.
  • 2. Rukolę czyścimy, pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka, a mozzarelle w plastry.
    Rukolę mieszamy z sosem winegret i wykładamy po porcji na każdy naleśnik, następnie wykładamy pomidora, ser i cebulę, rolujemy. Posypujemy żółtym serem.

Komentarze

Podobne przepisy