Szpinakowe kopytka

  • wyświetlono: 153 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lubię kolorowe dania, pobudzają one dodatkowa nasze kubki smakowe.

jaaaa
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 szkl. ugotowanych i dokładnie pogniecionych na gładko ziemniaków
1 ¼ szkl. mąki pszennej (plus minus jeżeli potrzeba więcej)
½ szkl. mąki ziemniaczanej
1 jajko
5 kostek mrożonego szpinaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Szpinakowe kopytka

  • 1. Mąkę pszenną przesiewamy dodajemy ziemniaki, mąkę ziemniaczaną, jajko oraz zmiksowany dodatkowo szpinak. Wszystko razem wyrabiamy na gładką masę podsypując mąką pszenną. Ciasto ma być elastyczne ale nie powinno lepić się do rąk. Odrywamy porcję ciasta i formujemy wałki. Nożem odcinamy kluski około 3 cm szerokości. Gotujemy w osolonej wodzie około minuty od wypłynięcia.

Porady

szklanka 250 ml

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szpinakziemniakikopytkaobiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Szpinakowo-brokułowe love

Dodane przez: ewulka122

Szpinakowo-brokułowe love

Sezon na dania ze szpinakiem rozpoczęty....

makaron z łososiem i szpinakiem

Dodane przez: hapulus

Makaron z sosem szpinakowo-łososiowym

Mój przyszły mąż jest wegetarianinem.To...

Makaron szpinakowy z brokułami

Dodane przez: adela7

Makaron szpinakowy z brokułami

Makaron bardzo dobrze prezentuje...

Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym

Dodane przez: Doska

Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym

Danie idealne dla zabieganych,...

Szpinakowy makaron z łososiem

Dodane przez: kasia_m86

Szpinakowy makaron z łososiem

Bardzo smaczne i lekkie danie.

szpinak przed mieszaniem

Dodane przez: bieniaszka

Makaron szpinakowo - serowy

Obiad dla zapracowanych, wystarczy...