Szpinakowe chia z figami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny pudding chia w kolorze zielonym. W puddingu wcale nie czuć smaku szpinaku a dzięki niemu ma piękny kolor. Świetnie smakuje z figami. Polecam na zdrowy podwieczorek lub deser.

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście świeżego szpinaku
    1 szkl mleka
    1 łyżeczka miodu
    4 łyżki chia
    2 świeże figi
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Szpinakowe chia z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak oraz figi myjemy i osuszamy. Szpinak przekładamy do kielicha blendera, dodajemy miód i mleko oraz blendujemy. Do "zielonego" mleka dodajemy chia i mieszamy, odstawiamy na 3 godziny. Gotowy pudding przekładamy do dwóch pucharków. Figi kroimy w plasterki i półplasterki. Plastry fig wkładamy po ściance do pucharka z chia. Resztę fig układamy na górze puddingu. Dekorujemy płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Mleko Szpinak Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować