Szpinakowa owsianka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Owsiankę polecam na pyszne śniadanie. Najpyszniejsza wychodzi ze świeżego szpinaku, ale jeśli takim nie dysponujemy możemy użyć mrożonego. Jako dodatek podajemy ulubione owoce.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 banan,
    • pęczek młodych listków szpinaku
    • 2,5 szklanki mleka,
    • 1, 5 szklanki płatków owsianych (górskich),
    • Świeże truskawki do podania,
    • Stokrotki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Szpinakowa owsianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie 1. Dwie szklanki mleka przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na gotujące wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy je na wolnym ogniu do miękkości. W trakcie gotowania mieszamy je co jakiś czas.
  • przygotowanie bananów 2. Miedzy czasie banana obieramy ze skórki. Pokrojonego dodajemy do pozostałego mleka.
  • miksowanie szpinaku 3. Umyty i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części. Rozdrobnionego dodajemy do mleka i banana. Całość miksujemy.
  • połączenie owsianki i musu 4. Otrzymaną zieloną, szpinakowo- bananową masę dodajemy do ugotowanych płatków. Całość mieszamy do połączenia składników. Zagotowujemy razem chwilkę. Gotową owsiankę porcjujemy na talerzyki. Dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Płatki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować