SZPINAKARZ CZYLI PAPRYKARZ SZPINAKOWY

0 (0 ocen)

Wszystkim znany jest paprykarz, jednak nie ten :D Ten jest zdrowszy a przede wszystkim smaczny !

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu A:
    tuńczyk w w sosie własnym 2 puszki
    ryż 1 torebka
    szpinak mrożony 250 gram

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    mascarpone 2 łyżki

    Składniki robocze:
    sól i pieprz do smaku
    czosnek 1 ząbek
    koperek 1 łyżka
    sól 1 łyżeczka ( do ryżu)

    Dekoracja:
    listki bazylii
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Kanapki Paprykarz

Szpinakarz czyli paprykarz szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2bdn771 1. Zamrożony szpinak wrzucić na patelnie i smażyć aż woda całkowicie wyparuje.
    Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżeczki soli.
  • image-10ed0ag 2. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce razem z ryżem i szpinakiem. Dodać koper oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiksować blenderem ręcznym.
  • image-0rbumml 3. Dodać mascarpone, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć na kanapki i przyozdobić listkami bazylii i natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Ryż Szpinak Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować