SZPINAK ZASMAŻANY -ZIEMNIAKI I PALUSZKI RYBNE

0 (0 ocen)

  • 60 min

SZPINAK MOŻNA POKOCHAĆ :))

  • 60 min

Składniki:

  • -PĘK ŚWIEŻEGO SZPINAKU LUP PACZKA
    -1 CEBULA
    -2 ZĄBKI CZOSNKU
    -ŚMIETANA LUB JOGURT NP.GRECKI
    -2 ŁYŻKI MĄKI
    -1-2 ŁYŻKI MASŁA LUB MARGARYNY
    -SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK
    -ZIEMNIAKI-NA 2 OS
    -PACZKA PALUSZKÓW RYBNYCH LUB INNEJ RYBY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak zasmażany -ziemniaki i paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-13gpv62 1. -SZPINAK KROIMY ,SAME LIŚCIE I WRZUCAMY DO WRZĄCEJ WODY
    -GOTUJEMY 3-4- MIN
    -NA PATELNI ROZPUSZCZAMY MASŁO LUB MARGARYNĘ,WRZUCAMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ,DUSIMY OK 2MIN,NASTĘPNIE DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK.
    -SZPINAK DAJEMY NA SITO ABY USUNĄĆ NADMIAR WODY
    NASTĘPNIE DAJEMY GO DO CEBULI
    -DODAJEMY PRZYPRAWY
    -ROBIMY ZASMAŻKE SMIETANA +MĄKA JEŚLI JEST ZA GĘSTA DODAJEMY TROCHĘ WODY
    -WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA :)
  • 2. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY
    -PALUSZKI SMAŻYMY

Porady

-D0 ZIEMNIAKOW DODAJĘ TYŻKĘ MASŁA I POSYPUJE KOPERKIEM ,WTEDY SĄ JESZCZE SMACZNIEJSZE POLECAM:))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować