Szpinak zasmażany -ziemniaki i paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-SZPINAK KROIMY ,SAME LIŚCIE I WRZUCAMY DO WRZĄCEJ WODY
-GOTUJEMY 3-4- MIN
-NA PATELNI ROZPUSZCZAMY MASŁO LUB MARGARYNĘ,WRZUCAMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ,DUSIMY OK 2MIN,NASTĘPNIE DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK.
-SZPINAK DAJEMY NA SITO ABY USUNĄĆ NADMIAR WODY
NASTĘPNIE DAJEMY GO DO CEBULI
-DODAJEMY PRZYPRAWY
-ROBIMY ZASMAŻKE SMIETANA +MĄKA JEŚLI JEST ZA GĘSTA DODAJEMY TROCHĘ WODY
-WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA :)
2.-ZIEMNIAKI GOTUJEMY
-PALUSZKI SMAŻYMY
Porady
-D0 ZIEMNIAKOW DODAJĘ TYŻKĘ MASŁA I POSYPUJE KOPERKIEM ,WTEDY SĄ JESZCZE SMACZNIEJSZE
POLECAM:))
Komentarze