Szpinak zapiekany z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowo,szybko i smacznie.

  • 45 min

Składniki:

  • 6 jajek
    500gr szpinaku mrozonego
    chleb tostowy
    100 gr sera zoltego
    sol,

Szpinak zapiekany z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrazamy wczesniej i gotujemy 10',do zimnego dodajemy ser zolty starty,z chleba tostowego odkrawamy skorki i walkujemy go po czym kroimy na pol i wykladamy nim dno i boki foremki do muffin(lekko natluszczonej) Do tak przygotowanych koszyczkow dajemy szpinak z serem i na kazdy z nich wbijamy po jednym jajku,solimy i zapiekamy 15' w 180°

Porady

Szpinak mrozony mozna zastapic swiezym,w tym przypadku wystarczy go przydusic na masle okolo 5',chleb tostowy mozna zastapic innym wedlug uznania byle byl kwadratowy,wtedy lepiej wylozyc nim formy do mffin.Jezeli woli sie jajko mniej zapieczone wystarczy skrocic czas zapiekania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy