Szpinak z prażonym słonecznikiem

5 (1 ocen)

  • 30 min

doskonały farsz do naleśników, tortilli, ciasta francuskiego oraz rolad mięsnych:)

  • 30 min

Składniki:

  • szpinak mrożony (brykiety) lub świeży,
    60-70 dag
    cebula, 2 sztuki
    masło, 1/4 kostki
    czosnek, 2-4 ząbki
    tymianek,gałka muszkatałowa
    (opcjonalnie), do smaku
    ser feta, 30 dag
    sól,pieprz, do smaku
    ziarna słonecznika, 10-15 dag
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać szpinak,podsmażyć
  • image-1s0esmn 2. dodać ser feta, przyprawy, zmiażdżone ząbki czosnku,wymieszać
  • image-10rue0y 3. na suchej patelni usmażyć ziarna słonecznika (uważać,żeby się nie przypalił
  • 4. dodać do szpinaku i dokładnie wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować