Szpinak z pokrzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doceniłam ją dzięki mojej mamie. Pokrzywę dodaję do szpinaku. Moja wersja szpinaku bez śmietany ale jak ktoś lubi można dodać.Pokrzywy są bardzo zdrowe i mają wiele cennych witamin.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg szpinaku świeżego
    30 dkg pokrzywy młode listki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki płatków owsianych
    pieprz kolorowy ziarna młynek
    sól czosnkowa młynek
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szpinak z pokrzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Szpinak myję dokładnie, następnie sparzyłam gorącą wodą. Przecedziłam na durszlaku i pokroiłam na małe kawałki liście. Pokrzywy młode zbiera się czubki tylko umyłam dokładnie. Sparzyłam gorącą wodą żeby nie parzyły nas. Odcedziłam na durszalku i pokroiłam. Na patelni na rozgrzanym oleju przesmażam szpinak razem z pokrzywami. Pod koniec dodaję sprasowany czosnek, sól czosnkową,. pieprz, płatki owsiane i jeszcze chwilę przesmażam. Można dodać śmietanę słodką ale ja wole wersję bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pokrzywa Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować