szpinak z migdałami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Polecam szpinak po hiszpańsku podany z migdałami.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dkg szpinaku świeżego
    4 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku
    8 łyżek migdałów
    5 dkg szynki wędzonej
    1 łyżeczka soli
    pieprz

Szpinak z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ra9qqc 1. Szpinak opłukać , odgotować, odcedzić.
  • image-0jaofat 2. Czosnek drobno posiekać.
  • image-0bt6kx6 3. Migdały obrać , drobno pokroić.
  • image-26rw5ec 4. Szynkę drobno pokroić
  • image-22kyuh3 5. Na wolnym ogniu rozgrzać oliwę i smażyć przez kilka minut czosnek, stale mieszając. Wyjąć czosnek
  • image-0wr17vl 6. Wrzucić migdały aby lekko się zarumieniły.
  • image-0i2w4qg 7. Dodać ugotowany szpinak, szynkę, doprawić solą i pieprzem i natychmiast podawać do stołu.

Komentarze

Podobne przepisy