Szpinak z makaronem i białym serem

4.46 (199 ocen)

Proste i zdrowe danie na każdą kieszeń.

Składniki:

  • - 400g szpinaku mrożonego lub świeżego
    - 100g makaronu (mogą być świderki, ja wybrałam kokardki)
    - 250g twarogu półtłustego
    - sól
    - pieprz
    - ząbek czosnku
    - olej
Wystaw ocenę:

4.46 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Szpinak z makaronem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z makaronem z białym serem. 1. Szpinak z odrobiną oleju podsmażyć na patelni. Czosnek obrać, przetrzeć przez praskę dodać do szpinaku i dusić na wolnym ogniu ok.10 min. Dodać sól i pieprz. Ugotować makaron z odrobiną oleju oraz soli, odcedzić. Do makaronu dodajemy szpinak oraz twaróg po czym dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Podawać na gorąco.

Porady

Szpinak z makaronem można jeść zarówno na gorąco jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować