Szpinak z jajkiem i majerankiem

0 (0 ocen)

Zachciało mi się szpinaku na obiad. Miał być dla mnie i dla dzieciaków.Miałam go jednak zbyt mało, aby przyrządzić go klasycznie z czosnkiem. Dodałam kilka składników, dzięki czemu i zwiększyła się objętość i uzyskałam inny smak i tak powstał pyszny szpinak z jajkiem

Składniki:

  • paczka (150g) szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    garść świeżego majeranku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka masła
    2 jajka
    sól, pieprz

Szpinak z jajkiem i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, a następnie podsmażamy na maśle, tak by się zeszkliły. Dodajemy posiekany majeranek. Dusimy z 5 minut pod przykryciem.
    Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli. Dodajemy natkę pietruszki. Mieszamy. Zalewamy szpinak.
    Smażymy do momentu, aż jajka się zetną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy