szpinak z fetą w cieście francuskim

4.46 (171 ocen)

  • 60 min

doskonały na spotkania, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów

  • 60 min

Składniki:


  • 1 płat ciasta francuskiego
    300 g mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka kwasnej śmietany
    ser feta
    sól, pieprz
    łyżka startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.46 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Szpinak z fetą w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak usmażyć na maśle, mieszając aż odparuje. Dodać sól, pieprz i przeciśnięty czosnek. Dodać śmietanę, wymieszać, przestudzić.
  • 2. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, na środek wyłożyć szpinak, rozsmarować. ułożyć fetę pokrojoną w kostkę.
  • 3. Boki ciasta zlepić na środku, posypać całość żółtym serem. Zapiec na złoto. Doskonale smakuje z sałatką z pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować