Szpinak z cebulą i parmezanem

4.5 (142 ocen)

Szpinak nie musi być nudny! To przepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego.

Składniki:

  • 250 g szpinaku
    2 małe czerwone cebule
    śmietana słodka
    tarty parmezan
    1 lekko czerstwa bułka pszenna
    sól, pieprz
    kmin rzymski i starta gałka muszkatołowa opcjonalnie
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Szpinak z cebulą i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szpinak opłukać, wrzucić do garnka, podgrzewać aż zwiędnie. Odcedzić.
  • 2. 2. Obciąć skórkę z bułki a miąższ pokruszyć.
  • 3. 3.Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Pod koniec smażenia można przyprawić cebulę kminem lub gałką muszkatołową.
  • 4. 4.Do cebuli dodać ugotowany odcedzony szpinak, wymieszać, dolać słodką śmietanę, dodać dużo startego parmezanu i okruszki białej bułki. Doprawić solą i pieprzem . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować