Szpinak w sosie pieczarkowym z makaronem

4.5 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Prosty i szybki sposób na obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 szklanki świeżego szpinaku
    ok. 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
    cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka tymianku
    sól i pieprz
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    ok. 450 g makaronu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pieczarkowy

Szpinak w sosie pieczarkowym z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
    Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek.Smaż przez minutę.
    Następnie dodaj pieczarki i smaż przez następne 6-8 minut.
    Do pieczarek dodaj mąkę, wymieszaj a następnie powoli wlewaj mleko. Dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 5 minut.
    Do zawartości patelni dodaj posiekany szpinak,sól i pieprz do smaku oraz tymianek. Smaż ok. 3 minuty.
    Gotowy sos przełóż do makaronu i wymieszaj. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować