Szpinaccoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i wygląda bardzo wyszukanie.

Składniki:

  • makaron spaghetti
    1 op. mrożonego szpinaku
    ser pleśniowy (najlepiej błękitny)
    puszka pomidorów
    3 ząbki czosnku
    100 ml jogurtu naturalnego
    olej do smażenia
    przyprawy (wedle uznania, najlepiej smakuje z ziołami prowansalskimi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Szpinaccoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinaccoli 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie lekko rumienimy drobno posiekany czosnek.
  • Szpinaccoli 2. Na patelnię wkładamy rozmrożony i osączony szpinak i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory z puszki oraz ser pleśniowy. Następnie dokładnie mieszamy, aż ser się roztopi.
  • Szpinaccoli 3. Dodajemy przyprawy i zaprawiamy jogurtem. Sosem obficie polewamy makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Ser pleśniowy Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować